Tausta

Kaikkien-malli on kehitetty Opintokeskus Siviksen ja Kansanvalistusseuran yhteisessä Kansalaisen perustaidot -hankkeessa. Kehittämistyössä on ollut mukana myös muun muassa kouluttajia ja koulutuksen tarjoajia. 

Tietoa hankkeesta

Kansalaisen perustaidot -hanke on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Taito-ohjelmaa. Hankkeen ja siinä kehitetyn Kaikkien-mallin taustalla on perustaitojen merkitykseen ja oppimiseen liittyviä teorioita.

Kansanvalistusseura

Kansanvalistusseura (KVS) on sitoutumaton sivistyssäätiö ja arkisivistyksen ajatuspaja. Arkisivistys on yhdessä oppimista, jotta voimme pitää huolta ympäristöstä ja toisistamme. Ydinosaamistamme ovat oppiminen, innovaatiot ja vaikuttaminen.

Julkaisemme kolmea, kaikille avointa oppimisen mediaa: Aikuiskasvatus-tiedelehteä, Aina-verkkomediaa ja englanninkielistä aikuiskoulutuksen mediaa Elm Magazinea. Lisäksi vastaamme Etelä-Helsingin kansalaisopiston ja ulkosuomalaisten lasten Etäkoulu Kulkurin toiminnasta sekä Euroopan aikuiskoulutusjärjestön EAEA:n (European Association for the Education of Adults) viestinnästä.

Opintokeskus Sivis

Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen järjestöjen oppilaitos. Toteutamme, kehitämme, ohjaamme ja tuemme jäsenjärjestöjemme koulutusta eri puolilla Suomea. Koulutuksen tuen lisäksi kehitämme koulutuksen ja ohjauksen keinoin järjestöjen toimintaa, järjestötoiminnassa ja -koulutuksessa hankitun osaamisen tunnistamista sekä perustaitojen kouluttamista järjestöissä. Toteutamme jäsenjärjestöjemme kanssa yhteistyössä vuosittain 75 000 tuntia koulutusta ja 43 000 tuntia ryhmäopiskelua. Osallistujia on yhteensä noin 120 000. Lisätietoja toiminnastamme löydät verkkosivuiltamme sekä sosiaalisen median kanavistamme.

Hanketiimi

Yhteystiedot

Kansanvalistusseura
Kristiina Andreasson
Viestintäsuunnittelija
kristiina.andreasson(a)kvs.fi
+358 50 3002119

Opintokeskus Sivis
Kaisa Välivehmas
Projektipäällikkö
kaisa.valivehmas(a)ok-sivis.fi
+358 40 717 7010

Kansanvalistusseura
Nina Hjelt
Koulutussuunnittelija
nina.hjelt(a)kvs.fi
+358504713820

Opintokeskus Sivis
Virpi Markkanen
Asiantuntija
virpi.markkanen(a)ok-sivis.fi
+358 50 374 5869

Blogi

Kansalaisen perustaidot -hankeblogissa (2019-2020) on artikkeleita hankkeen taustasta ja piloteista, kommentointia julkiseen perustaidot-keskusteluun sekä hanketiimiläisten ajatuksia Kaikkien-mallin kehittämisestä.