Tervetuloa onnistumaan digikouluttaja!

13.jpg


Tämän aineiston avulla suunnittelet ja toteutat digiperustaitojen koulutusta helposti.
Sivustolta löydät vinkkejä, tehtäviä ja kurssisuunnitelman kouluttajalle digiperustaitojen yhdessä oppimiseen. Olennaista aineistossa on digirohkeus, oppijalähtöisyys ja yhdessä oppiminen. Sovella materiaalia rohkeasti itsellesi ja oppijoillesi soveltuvin osin. Aineisto on toteutettu osana Työelämän digitaidot kuntoon -hanketta.

Aineisto perustuu Digitaitomerkistössä määriteltyihin osaamistavoitteisiin. Hyödynnä digitaitomerkkejä halutessasi osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen tai poimi tehtäviä joustavammin eri aiheista. Lue lisää digitaitomerkistöstä.

Aikajana

ENNEN KOULUTUSTA

LUE LISÄÄ

KOULUTUKSEN AIKANA

LUE LISÄÄ

KOULUTUKSEN JÄLKEEN

LUE LISÄÄ

Digisisällöt ja tehtäviä

1. Laitteen valinta ja käyttö

LUE LISÄÄ

2. Tiedon haku ja arviointi

LUE LISÄÄ

3. Turvallinen toiminta

LUE LISÄÄ

4. Vastuullinen toiminta

LUE LISÄÄ

5. Viestintä ja asiointi

LUE LISÄÄ

6. Sovellusten käyttö ja hallinta

LUE LISÄÄ

Eri kohderyhmät digikoulutuksessa

Usein kysytyt kysymykset

Aineistossa on hyödynnetty Osuvat taidot -hankkeen (ESR) ohjevideoita. Tehtävät sisältävät lisäksi linkkejä seuraavien tahojen aineistoihin: Jyväskylän kesäyliopisto, Kuluttajaliitto, Marttaliitto, Mediakasvatusseura, Monatta-hanke, Olennaiset Excel-taidot Aki Taanilan aineistoista, PONNU-hanke, Takuusäätiö, Tietosuoja.fi, Traficom ja Ylen digitreenit.  

Aineisto on toteutettu osana Työelämän digitaidot kuntoon -hanketta yhteistyössä Opintokeskus Siviksen, Kvs-säätiön, Etelä-Helsingin kansalaisopiston, Marttojen Etelä-Karjalan, Hämeen ja Uudenmaan Marttapiirin kanssa. Kiitos aineiston laatimisessa mukana olleille kouluttajille! Hankkeen rahoittajana on Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Tämä REACT-EU-hanke rahoitetaan osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Digitaidot kuuluvat kaikkien arkeen – opitaan yhdessä.